Hoe u uw winst kan vertienvoudigen met een voorspelbare trechter

Het verbeteren van uw bedrijf was nog nooit zo eenvoudig.

Dus. je bent een ondernemer die vastzit op een plateau. Niet weten waar uw volgende klant vandaan komt, waardoor u sterk afhankelijk bent van referenties en mond-tot-mondreclame. Dit maakt het ongelooflijk moeilijk voorspelbaar te schalen. Het is de aard der dingen, we hebben het allemaal meegemaakt. Natuurlijk ben je niet het type persoon om je schouders op te halen en op te geven, dus ga je op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat je bedrijf blijft groeien. Nou, dit is je geluksdag, want dit is de plek waar je naar op zoek was en ons gratis advies is slechts een voorproefje van wat we voor je kunnen doen.

Zoals we allemaal weten, als het om marketing gaat is een goede planning essentieel. Het creëren van leads en het behouden van die leads via uw verkoopproces is ongelooflijk belangrijk en het succes dat u vindt bij het behouden van klanten zal zich direct vertalen in hogere winstmarges. Daarom is het maken van een effectieve sales funnel van het grootste belang.

Sommigen van u vragen zich misschien af ​​wat een verkooptrechter is. Een verkooptrechter is het proces waarmee u leads begeleidt van het ontdekken van uw bedrijf/product tot het kopen van uw product of dienst. Elke fase van de trechter brengt klanten dichter bij het doen van een aankoop. De effectiviteit van dit proces is cruciaal, niet alleen omdat het de verkoop zal verhogen, maar ook omdat het plan achter uw trechter de acties bepaalt die u moet ondernemen om uw bedrijf uit te breiden.

In deze blog gaan we dieper in op wat de fasen van een trechter zijn, hoe deze kunnen worden geoptimaliseerd en welke stappen u kunt nemen om uw trechter uit te breiden en meer klanten naar uw bedrijf te halen.

 

Uw trechter definiëren

 

Het doel van een verkooptrechter is om potentiële klanten te vinden en ze naar de onderkant van de trechter te duwen, waar een aankoop zal worden gedaan. Over het algemeen zal een trechter vier stappen hebben: bewustzijn, interesse, verlangen en actie. Het doel is om zoveel mogelijk mensen binnen te laten en verlaat de trechter. Dit wordt van elke fase verwacht:

Awareness: Hier creëer je een voorsprong door het individu bewust te maken van je bedrijf en hen te laten zien welke diensten of producten je aanbiedt. Dit is vaak het gevolg van marketing via betaalde promotie, advertenties of offline acties. Het is van cruciaal belang dat u deze fase gebruikt om indruk te maken op potentiële klanten en om uw sterke punten als bedrijf te laten zien.

Selectie: Wanneer potentiële klanten naar deze fase gaan, zullen ze proberen te bepalen of ze uw product of dienst nodig hebben en of andere bedrijven uw aanbod kunnen evenaren of overtreffen. Dit is een onderzoeksfase waarin u uw klant moet informeren en laten zien waarom uw aanbod superieur is. Dit is ook waar u als verkoper vertrouwen moet opbouwen bij uw klanten.

begeerte: Op dit punt in de trechter weet de potentiële klant dat ze een aankoop gaan doen, ze hebben alleen nog niet besloten of ze het gaan kopen van jou. Hier moet u laten zien dat uw prijs-kwaliteitverhouding superieur is aan die van uw concurrenten. Dit is ook waar de emoties voor klanten het meest intens zijn. Ze weten immers dat ze al een aankoop gaan doen. Inspelen op deze emoties is essentieel als verkoper.

Actie: Je hebt je lead door de trechter gekregen en ze zijn klaar om een ​​aankoop te doen. Nu is het belangrijk om de nodige hulp te bieden bij het maken van de aankoop. Dit is ook de uitgelezen kans om een upsell uit te voeren, herhalingsaankopen aan te moedigen of extra diensten aan te bieden.

De trechter zal altijd anders zijn, afhankelijk van het bedrijf, sommige trechters moeten complexer zijn dan andere. Toch zal het hebben van een effectieve trechter altijd uw bedrijfsmodel verbeteren.

 

Je trechter verbeteren

 

Dus nu weet u wat een trechter is en op welke aspecten van een verkoop u zich tijdens elke fase moet concentreren. Nu is het tijd om die kennis toe te passen op uw eigen bedrijf. Dit kan een uitdaging zijn, elk bedrijf is uniek en het vinden van de juiste klantenkring is vaak moeilijk. Daarom gaan we je enkele tips & tricks geven over hoe je je eigen funnel kunt bouwen en verbeteren.

 

Definieer uw doelgroep

 

Bij het zoeken naar potentiële klanten is het van het grootste belang dat u de juiste doelgroep vindt om op de markt te brengen. U kunt dit voor uzelf gemakkelijk maken door bepaalde factoren over uw publiek te definiëren en deze factoren te vergelijken met de door u gekozen promotiemethode.

Stel je voor dat je festivalbekerhouders verkoopt op je eigen webshop. Uw publiek zal overwegend 18-25 jaar oud zijn, actief en geïnteresseerd in feestcultuur. Je kunt je voorstellen dat Facebook, waar meer dan 70% van de gebruikers ouder is dan 25 jaar, niet de meest productieve plek is om reclame voor je product te maken. Dit is de manier van denken die je moet toepassen op je eigen product of dienst.

Om u te helpen uw doelgroep te definiëren, zijn dit enkele veelvoorkomende factoren die de effectiviteit van een marketingstrategie beïnvloeden.

  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Locatie
  • Inkomen
  • Beroep
  • Hobby's

Het belangrijkste om hiervan af te leiden is dat om uw product effectief te verkopen, u kritisch en realistisch moet nadenken over uw product, de bepalende kenmerken ervan en welk platform en welke marketingstrategie het beste bij deze kenmerken past.

 

Creëer individueel boeiende inhoud

 

Als je eenmaal hebt besloten waar en hoe je reclame voor je product gaat maken, is het tijd om inhoud te gaan maken. Helaas slagen mensen er vaak niet in om weergaven om te zetten in klikken. Er zijn veel strategieën om kijkers te betrekken en ze zo te laten deelnemen dat ze interesse krijgen in uw product.

Bij adverteren op social media is het doel altijd om prospects van dat platform naar je eigen website of social media pagina te verplaatsen. U kunt kijkers aanspreken door ze een reden te geven om naar uw pagina te gaan door ze op korte termijn te belonen op manieren die geen geld of een grote tijdsinvestering vereisen. Bijvoorbeeld:

 

Als u geïnteresseerd bent in ons product, neem dan een kijkje op onze website!

moet

Bekijk onze meest recente deals en aanbiedingen op onze productpagina!

 

Neem dan een kijkje op mijn Instagram-pagina

moet

Stuur me een DM op Instagram voor een beloning

 

Het doel is om de potentiële klant ervan te overtuigen dat het op zich al lonend zal zijn om naar uw pagina te verhuizen, ongeacht toekomstige investeringen. Dit wordt een magneet genoemd, een stukje informatie of beloning dat mensen naar uw bedrijf trekt. Een ideale magneet legt het e-mailadres van een prospect vast, omdat een mogelijkheid om verdere communicatie te starten essentieel is om interesse in uw product te wekken en uw klantrelatie uit te breiden.

 

Laat een "nee" je niet tegenhouden

 

Een centraal aspect van een trechter is dat je onderweg wat mensen gaat verliezen. Niet alle prospects zullen naar het volgende deel van de trechter gaan en sommigen kunnen het einde bereiken en toch afhaken. Hoewel het erg belangrijk is om niet te veel tijd en geld te besteden aan elk individu dat de trechter betreedt (hoe lager de kosten per prospect, hoe beter), betekent het verliezen van iemand onderweg niet dat uw tijd verspild is.

Daarom willen we het e-mailadres vastleggen. Op het moment dat iemand zijn e-mail invoert, zijn ze een prospect voor elk product, elke dienst, elke wedstrijd en elke beloning die je ooit zult proberen te delen. Ze verliezen misschien hun interesse in het product waardoor ze hun e-mailadres hebben opgegeven, maar nu mag je ze elk product dat je op de markt brengt aanbieden. De kans dat iemand uiteindelijk een product tegenkomt waarin hij geïnteresseerd is neemt astronomisch toe wanneer je de kans krijgt om deze producten elke kans die je krijgt voor te stellen.

Dus, wat is een goede manier om een ​​e-mailadres vast te leggen? Dat hangt af van uw product, maar over het algemeen is het effectief om gratis informatie of beloningen aan te bieden met het aanmelden met een e-mailadres als enige vereiste.

 

Altijd opvolgen

 

Zodra iemand door de trechter naar beneden gaat en 'interesse' bereikt, is het vaak nodig om die prospect op te volgen. Je kunt niet verwachten dat leads zichzelf creëren, je moet laten zien dat je bereid bent moeite te doen voor de klant en hem ervan overtuigen dat jouw product is wat ze nodig hebben. Vaak kan dit met geautomatiseerde berichten en e-mails.

Statistieken tonen aan dat het vaak effectiever is om mislukte klanten opnieuw aan te spreken dan om nieuwe te vinden. 46% van de leads heeft 3-5 contactpunten nodig voordat ze echte prospects worden. Wees dus niet bang om mislukte prospects te benaderen en het nog een keer te proberen.

 

Meer leren

 

Al dit advies zou u op weg moeten helpen bij het opzetten van uw salesfunnel en het verbeteren van uw bedrijf, maar misschien wilt u meer informatie zodat u al deze kennis kunt toepassen op uw eigen situatie. Als jij dit bent, raden we je aan neem contact op met ons team bij Digital Profits, waar we mensen zoals u helpen uw aanwezigheid en uw winst te vergroten.