Trek de aandacht door uw doelgroep te ontdekken

De essentie van je merk ontdekken

Als u leert hoe u uw merk kunt laten groeien en uw winst kunt vergroten, hoort u misschien veel over verkooptrechters, marktonderzoek en het genereren van leads. Al deze dingen zijn natuurlijk belangrijk, maar als je meer te weten komt over deze strategieën, kan het zijn dat je essentiële kennis mist. De reden? Je moet je doelgroep definiëren.

Uw doelgroep is bepalend voor elke beslissing die u neemt bij het creëren van uw merk en het op de markt brengen van uw producten. Daarom is het absoluut noodzakelijk om zoveel mogelijk te weten te komen over de mensen naar wie u op de markt wilt komen als u succesvol wilt zijn.

Door uw doelgroep te onderzoeken en erachter te komen wat voor soort mensen betrokken willen zijn bij uw product, kunt u gemakkelijker inhoud maken die voor hen relevant is en advertenties targeten op een manier die die demografie effectief bereikt.

Uw doelgroep kan verschillen, afhankelijk van wat voor soort bedrijf u heeft en wat voor soort product/dienst u aanbiedt. Een online maaltijdservice kan bijvoorbeeld voor vrijwel iedereen op de markt komen, van ouders van middelbare leeftijd tot ondernemers. Ondertussen zal een website die eiwitrepen verkoopt, een specifieker publiek hebben, namelijk jonge, actieve mensen die op zoek zijn naar extra voeding tijdens hun training.

 

Hoe vind je je doelgroep?

 

Om uw doelgroep te vinden, moet u informatie gaan verzamelen. Dit kan door uw verkoopcijfers te bekijken en leads te analyseren die interesse hebben getoond in uw product. Als alternatief zal het gebruik van logica je behoorlijk ver brengen in het beoordelen van enkele van de betrokken factoren. Je moet voorzichtig zijn met het maken van deze aannames over je doelgroep en dit alleen doen als er geen alternatief is.

De belangrijkste datapunten zijn:

  • Leeftijd
  • Locatie
  • Taal
  • Rijkdom
  • Interesses
  • Uitdagingen
  • Levensfase
  • Je baan

 

De juiste techniek gebruiken

 

Er zijn veel manieren waarop u uw doelgroep kunt bepalen. Zoals eerder vermeld, is het bekijken van uw verkoopcijfers en duidelijke logica een goed begin als u wilt bepalen welke factoren bijdragen aan het genereren van uw leads. Er zijn echter veel andere manieren om uw doelgroep te vinden die een meer diepgaand perspectief bieden en u in staat stellen uw resultaten te maximaliseren.

 

Analyseer uw concurrenten

 

Je kunt altijd je eigen onderzoek doen, maar waarom zou je tijd en geld investeren als je gewoon kunt kijken naar wat anderen hebben gedaan? Kijken naar de marketingstrategie die door uw concurrenten wordt gebruikt, is een handige manier om bepaalde factoren met betrekking tot uw product te bepalen.

Het is gebiedende wijs dat je je herinnert dat bij online marketing, je onderscheiden van de massa een belangrijke factor is bij het genereren van leads. Dus hoewel het misschien handig is om te zien welke strategieën anderen gebruiken, zal je nooit aan de top komen door simpelweg te kopiëren wat anderen doen.

 

Interview je klanten

 

Als je bedrijf al een tijdje actief is en je hebt een klantenkring opgebouwd, dan levert het afnemen van interviews met die klanten heel wat nuttige informatie op. Dit kan in een 1-op-1 interview, maar er zijn een aantal effectievere manieren om met het verzamelen van deze gegevens om te gaan.

Het zal over het algemeen voordelig zijn om klanten te vragen een vragenlijst in te vullen nadat ze een aankoop hebben voltooid. Deze techniek zal last hebben van een lage betrokkenheid als je geen beloning aan het voltooien toevoegt. U kunt bijvoorbeeld 10% korting koppelen aan het invullen van de vragenlijst na aankoop. Zo krijgt u de data die u nodig heeft en vergroot u de kans dat uw klant een terugkerende klant wordt.

Je kunt ook een vragenlijst in je trechter plaatsen en leads interviewen zodra ze binnenkomen. Het is nog belangrijker om nu een beloning aan je vragenlijst te koppelen, omdat het moeten doen van een quiz potentiële klanten kan wegjagen. U kunt deze vragenlijst het beste aan het einde van uw trechter plaatsen, zodat alleen leads worden betrokken die waarschijnlijk een aankoop zullen doen. Door dit te doen, maakt u uw dataset nauwkeuriger en zorgt u er ook voor dat u uw leads niet tegenwerkt.

 

Aanpassen aan uw omgeving

 

Bij het bepalen van uw doelgroep, zoals elk aspect van marketing, is het essentieel dat u zich aanpast aan veranderingen in de online omgeving. Naarmate de online wereld verandert, verandert ook uw doelgroep en onwil om te investeren in het voortdurend bijwerken van uw gegevens en het dienovereenkomstig aanpassen van uw strategie.

Als u meer wilt weten over hoe u uw nieuwe kennis kunt toepassen op uw eigen bedrijf, neem contact op met het bekwame en onvermoeibare Digital Profits-team. Plan een afspraak in en we kijken hoe we je naar het volgende niveau kunnen helpen.